Corona

Mondhygiënisten weer aan het werk!

De mondhygiënisten van Mondzorg Briljant zijn ontzettend blij om weer te kunnen behandelen. Mondhygiënist en eigenaar Melissa: “Ons mooie vak uitoefenen is wat wij het liefste doen. We helpen graag kinderen en volwassenen aan een gezonde, stralende lach!” De tijdelijke sluiting van Mondzorg Briljant kwam als een harde klap. Afgelopen november was de praktijk verhuisd naar een grotere locatie met twee behandelkamers en drie mondhygiënisten. Mondhygiënist Melissa vertelt: “We wilden juist keihard werken, nieuwe patiënten aannemen en verder groeien. Toen lag plots alles ineens stil, een onwerkelijke periode van 6 weken dat we niet konden werken. Gelukkig hebben we inmiddels alweer enkele dagen gedraaid en zijn de patiënten ook blij dat de praktijk weer open is!”

Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat wij onze patiënten veilig kunnen behandelen door de hygiënische manier waarop de mondzorg altijd al werkt. Daarom is per 22 april de reguliere mondzorg weer hervat en kan je voor alle behandelingen weer terecht.

Hoe zit het met de veiligheid?
Mondzorgpraktijken voldeden altijd al aan de hoogste hygiënestandaarden: handschoenen, beschermbril, mondkapjes gebruiken, desinfecteren en het schoonmaken van instrumenten zit in de natuur van mondzorgverleners. Wel zal je merken dat je bij binnenkomst van de praktijk gevraagd wordt je handen te desinfecteren. En daarna nergens meer aan te zitten, tijdschriften en boekjes zijn al weggelegd. Enkele regels zijn er aan ons huidige hygiëne protocol toegevoegd. Zo worden alle patiënten vooraf aan het bezoek gevraagd of ze geen corona-klachten hebben. Alleen patiënten zonder corona-klachten mogen de praktijk binnen. Er is meer ruimte tussen de afspraken gepland, zodat er geen volle wachtruimte is. Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand houden ook in de praktijk; bij het maken van de afspraak, in de wachtruimte etc. 

Hoe ga je 1,5 meter afstand houden bij een gebitsreiniging? 
Dat is niet haalbaar, maar gelukkig ook niet nodig! Als mondhygiënist zijn wij al tijdens de opleiding enorm streng getraind in een hygiënische en veilige manier van behandelen. Dit betekent dat wij een strikt hygiëne protocol volgen en dit al jaren zo doen. Voor de behandeling wordt gevraagd om 60 seconden met waterstofperoxide te spoelen om de bacteriën in de mond te doden. Verder zal in de behandelkamer niets anders zijn en kunnen we de behandeling uitvoeren die nodig is.

Hoe maak je een afspraak? 
Even langskomen is niet mogelijk. Neem telefonisch of per email contact op voor het maken van een afspraak. Wij nemen graag nieuwe patiënten aan en ontvangen iedereen met een glimlach! 

Voor meer informatie over uw afspraak kan u kijken op: http://www.safeworkspace.nl/afspraak/