Kinderen

Gaatjes in het kindergebit voorkomen? Bezoek de mondhygiënist!
Wist je dat kinderen gratis naar de mondhygiënist kunnen gaan?

Uit onderzoek blijkt dat op 6-jarige leeftijd al meer dan 20% van de kinderen gaatjes hebben. Met goed poetsen, goede voedingsgewoontes en regelmatig bezoek bij de mondhygiënist kunnen gaatjes in het gebit van je kind worden voorkomen. Kinderen met een gezond gebit hebben ook later als volwassene een grotere kans op een goed gebit. Tenslotte is  jong geleerd, oud gedaan.

Neem je kind gerust vanaf heel jong al mee, dit kan al vanaf de eerste tandjes. Bij het bezoek zal de mondhygiënist informatie geven over het krijgen en houden van een gezonde mond. Samen met je kind oefenen voor een goede manier van poetsen. Vaak zal gebruikt worden gemaakt van tandplakverklikkers om plak op de tanden en kiezen zichtbaar te maken. Zo kunnen gaatjes in de tanden en kiezen worden voorkomen. Hoe eerder je leert hoe je echt goed moet poetsen, hoe beter het gaat als je ouder wordt. Om de mondhygiënist te bezoeken is geen verwijzing van de tandarts nodig.

Poetstips voor kinderen:
- Poets 2 keer per dag, op de juiste manier
- Poets met fluoride tandpasta
- Tot 10 jaar is napoetsen door volwassene belangrijk
- Maximaal 7 eet- en drinkmomenten per dag
- Bezoek de mondhygiënist!

Pubers met/zonder beugel
Het is vaak lastig voor pubers om voldoende aandacht te geven aan hun gebit. Onder behandeling bij de orthodontist voor een mooie lach? Zo’n beugel is heel moeilijk om goed schoon te houden als puber. Voor ons als mondhygiënist een mooie uitdaging hun te coachen en samen met je kind te zorgen voor een schoon gebit, zonder gaatjes!

Goed om te weten

Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar zijn gratis, dit valt onder de basiszorgverzekering en wordt dus 100% vergoed door de zorgverzekeraar. Er is geen verwijzing nodig!

Mondzorg Briljant
De mondhygiënisten behandelen op een rustige manier, luisteren goed en vertellen duidelijk wat ze gaan doen. Er wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur in een nieuwe, moderne praktijk.