Over ons

Melissa Boekhoud-Link: Mondhygiënist Bachelor of Health en eigenaar Mondzorgpraktijk Briljant. Opleiding en ervaring In 2003 is ze gestart aan de opleiding tandartsassistente. Na deze opleiding heeft ze ervoor gekozen om de opleiding Mondzorgkunde te gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht. In 2009 afgerond met het diploma Mondhygiënist Bachelor of Health, met als minor managementvaardigheden in de gezondheidszorg. Al tijdens haar opleiding tot mondhygiënist had ze de wens een eigen praktijk te willen openen. Na een aantal jaar werkervaring is deze wens uitkomen en is Mondzorgpraktijk Briljant in 2013 geopend. In haar eigen praktijk kan ze het vak volledig uitoefenen op de wijze waarvan zij vind dat het vak van mondhygiënist moet worden uitgeoefend. Hierbij doet ze haar best om de patiënt te begrijpen en de juiste zorg te verlenen. Ook kinderen en angstige patiënten kunnen behandeld worden. Melissa benaderd de persoon op een rustige manier en tracht de angst te begrijpen. In juni 2016 is ze geslaagd voor de post-HBO opleiding Leergang Parodontologie. De opleiding bestond uit het verwerven van theoretische diepgang en kennis in de parodontologie én uit patiënten zorg. Met deze specialisatie kan u bij Mondzorgpraktijk Briljant ook terecht voor de behandeling van ernstige tandvleesontstekingen, waar nodig in samenwerking met de parodontologen van Ordentall te Rotterdam.
Bestuursfunctie Ivoren Kruis
In november 2016 is Melissa gekozen tot bestuurslid en secretaris. Het Ivoren Kruis zet zich in voor de preventie van de Mondzorg met het ontwikkelen van wetenschappelijk onderbouwde adviezen en protocollen. Ook projecten zoals poetslessen worden hier ontwikkeld. Melissa zal hier nauw bij betrokken zijn, meer informatie vind u op de website van het Ivoren Kruis.
Büsra Musluk: mondhygiënist Büsra Musluk is 24 jaar oud en komt uit Vlaardingen. Vanaf augustus zal zij 2 dagen per week werken bij Mondzorg Briljant. Büsra is in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als mondhygiënist. Daarvoor heeft zij de opleiding tandartsassistente gevolgd. De afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan; bij kaakchirurgie, ouderen in zorginstellingen, kindertandheelkunde en als mondhygiënist bij tandartspraktijken. Beide kijken wij uit naar onze samenwerking!

“Als meisje heb ik altijd al gedroomd om mondhygiënist te worden, met passie voor het vak ga ik dan ook te werk. Ik heb ervaring op gedaan in verschillende instellingen en praktijken, hierdoor heb ik meer liefde gekregen voor mijn beroep!”
Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Investeren in kwaliteit van de adviezen en behandelingen is erg belangrijk. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen worden er regelmatig lezingen, cursussen, congressen gevolgd. Daarnaast is Melissa actief lid bij een intercollegiale toetsingsgroep. Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Tijdens de registratieperiode van vijf jaar stimuleert het KRM de deskundigheidsbevordering van mondhygiënisten met een hoge, meetbare kwaliteitsnorm op het gebied van bij- en nascholing. Alle bij het KRM ingeschreven mondhygiënisten zijn in het bezit van een rechtsgeldig HBO-diploma waaruit blijkt dat de opleiding tot mondhygiënist met succes is afgerond. De titel mondhygiënist is een wettelijk beschermde titel waar een vierjarige HBO-opleiding aan vooraf gaat. Een geruststellende gedachte: bij een mondhygiënist met het KRM keurmerk, kunt u gerust uw mond open doen.

Steunen lokale bedrijven
Een belangrijk punt is het steunen van lokale bedrijven. Al voordat de praktijk was geopend was ik lid van de Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering, waarmee het bedrijvenpark de Gadering de aanwezige bedrijven ondersteunt. De verbouwing van het pand en inrichten tot praktijk is ook uitgevoerd door lokale bedrijven; Klay heeft de meubels gebouwd, HE Techniek de airconditioning geplaatst en aannemersbedrijf van Alphen heeft de verbouwing uitgevoerd. Al het drukwerk wordt verzorgd door Plusprint en Richard Hilgers van RCH Accountants verzorgt de boekhouding en administratie.

In september 2014 was Melissa met Mondzorgpraktijk Briljant ook genomineerd voor de Hoogvlietse Business Award. Reactie van de commissie: Op deze manier is Hoogvliet een hardwerkende zelfstandig ondernemer rijker, Melissa zet zich in voor de gezondheid van de Hoogvlieters en steunt de Hoogvlietse bedrijven!

Lid van de volgende verenigingen:

- Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten: NVM
- Nederlandse Vereniging voor Parodontogie: NVvP
- Ivoren Kruis
- VVAA voor artsen en paramedici
- Ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten

Afscheid Mayke
Omdat ik met mijn gezin ga verhuizen naar Dubai ben ik helaas gestopt met werken bij Mondzorg Briljant. De afgelopen 1,5 jaar heb ik hier met heel veel liefde en passie gewerkt. Ik ga deze prachtige werkplek dan ook erg missen. Ik wil ieder van u enorm bedanken voor het vertrouwen, gezelligheid en de fijne gesprekken. Wie weet tot ziens.

Met vriendelijke groet,
Mayke Groos- Schraders, mondhygiënist