Melissa Boekhoud-Link:
Mondhygiënist Bachelor of Health en eigenaar Mondzorgpraktijk Briljant.
In 2003 is Melissa gestart aan de opleiding tandartsassistente. Na deze opleiding heeft ze ervoor gekozen om de HBO Mondzorgkunde te gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht. In 2009 heeft ze dit afgerond met het diploma Mondhygiënist Bachelor of Health, met als minor managementvaardigheden in de gezondheidszorg. In 2016 heeft Melissa naast haar eigen praktijk een twee-jarige een specialisatie opleiding gevolgd; post-HBO Leergang Parodontologie. De opleiding bestond uit het verkrijgen theoretische diepgang en kennis in de parodontologie én uit patiënten zorg o.a. bij Ordentall Rotterdam. Met deze specialisatie kan u bij Mondzorgpraktijk Briljant ook terecht voor de behandeling van ernstige tandvleesontstekingen. Waar nodig hebben wij een goede in samenwerking met de parodontologen in de omgeving.

Al tijdens haar opleiding tot mondhygiënist had Melissa de wens een eigen praktijk te openen. Na een aantal jaar werkervaring is deze wens uitkomen en is Mondzorgpraktijk Briljant in 2013 geopend. In haar eigen praktijk kan ze het vak volledig uitoefenen op de wijze waarvan zij vind dat het vak van mondhygiënist het beste kan worden uitgeoefend. Hierbij doet ze haar best om de patiënt te begrijpen en de juiste zorg te verlenen. Melissa benaderd de persoon op een rustige manier en tracht de angst te begrijpen, hierdoor komen kinderen en angstige patiënten ook graag bij haar.

Klik hier om een interview met mij te lezen.

Bestuursfunctie Ivoren Kruis
In de periode van 2016 – 2018 was Melissa bestuurslid en secretaris. Het Ivoren Kruis zet zich in voor de preventie van de Mondzorg met het ontwikkelen van wetenschappelijk onderbouwde adviezen en protocollen. Ook projecten zoals poetslessen worden hier ontwikkeld. Melissa was hier nauw bij betrokken zijn, meer informatie vind u op de website van het Ivoren Kruis.
Mayke:
Mondhygiënist.
In 2002 heeft Mayke de opleiding mondhygiëne in Groningen afgerond. Hier heeft ze vervolgens 3 jaar bij een tandarts gewerkt. Vervolgens is Mayke naar Engeland en Dubai verhuisd waar ze ook als mondhygiënist heeft kunnen werken. Na deze 5 jaar in het buitenland werkt Mayke de volgende jaren bij verschillende tandartsen, totdat ze in april 2017 bij Mondzorg Briljant begint te werken. Na 1,5 jaar met plezier te hebben gewerkt komt er een nieuw avontuur in het buitenland en verlaat Mayke tijdelijk Mondzorg Briljant. Gelukkig is ze sinds februari 2020 weer terug om haar werkzaamheden bij Mondzorg Briljant voort te zetten. “Heerlijk om weer terug te zijn op mijn oude plekje”, aldus Mayke.

Mayke is een lieve mondhygiënist met veel ervaring. Als moeder van twee kinderen vind ze het ook erg leuk om kinderen goed te leren poetsen en gaatjes te voorkomen.
Gwen:
Praktijkmanager.
gwen@mondzorgbriljant.nl
In 2006 is Gwen begonnen als tandartsassistente in een opstartende tandartspraktijk in Rotterdam. Hier heeft zij zich breed kunnen ontwikkelen en alle facetten van het vak kunnen leren tijdens de groei van deze praktijk. Ook heeft zij geassisteerd bij de operatieve behandelingen.

Vanaf 2011 werkt zij als preventie- en orthodontie assistente en zag voornamelijk veel kinderen. Gwen heeft dan ook veel ervaring met angstige kinderen en zag het als een uitdaging om alle kinderen met een lach naar buiten te laten gaan. Als orthodontie assistente zag zij jong en oud, ook dit heeft zij jaren met veel plezier gedaan.

Deze ervaringen en inzichten zorgden ervoor dat Gwen interesse ontwikkelde in de functie van praktijkmanager. Mocht u vragen hebben voor Gwen; zij is bij ons aanwezig op maandag, woensdag en donderdag.
Megan:
Geregistreerd Mondhygiënist
In 2016 is Megan gestart met stage lopen in een algemene tandartspraktijk, waar haar passie voor het beroep mondhygiënist werd bevestigd. Zij begon in 2017 aan de HBO-opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht, waarna Megan in 2021 het diploma Mondhygiënist Bachelor behaalde met als minor managementvaardigheden. Tijdens de opleiding heeft zij altijd in een algemene tandartspraktijk gewerkt en bij parodontologiepraktijk Ordentall stage gelopen. Ook op persoonlijk vlak heeft zij veel mogen leren, ze heeft o.a. de cursus persoonlijk leiderschap gevolgd. Megan streeft ernaar te blijven leren, om haar kennis en kunde te blijven uitbreiden. Bij Mondzorg Briljant werkt ze met een gezellig team mondhygiënisten.

Megan is een rustige en vriendelijke mondhygiënist, met veel interesse in haar vak!
Ruben:
Mondhygiënist
Van jongs af aan was Ruben al geïnteresseerd door de tandheelkunde. Als klein kind kwam hij graag in de tandartspraktijk van zijn vader en was altijd geïnteresseerd in alles wat daar gebeurde. Hierdoor was de keuze gemakkelijk, hij wilde ook in de tandheelkunde werken. Na het behalen van zijn Havo diploma werd Ruben helaas uitgeloot voor de opleiding Mondzorgkunde en heeft toen eerst HBO Personeel & Arbeid gevolgd. Om vervolgens alsnog HBO Mondzorgkunde af te ronden en te werken als mondhygiënist.

Ruben is zeer nauwkeurig en precies. Hij is sociaal ingesteld en weet patiënten snel op hun gemak te laten voelen en gerust te stellen. Het geeft veel voldoening dat naast het werk wat verricht wordt in de mond, wij ook bijdragen aan de gezondheid en levenskwaliteit van de mensen.
Verena:
Receptioniste
Verena komt uit Poortugaal en heeft de afgelopen jaren bij een tandartspraktijk als planner en als commercieel medewerker bij uitzendbureau Unique gewerkt. Hier heeft ze ruime ervaring opgedaan op administratief gebied en klantgericht werken. Met haar 21 jaar is Verena de jongste in het team van Mondzorg Briljant. Sinds september 2020 volgt ze de 3-jarige opleiding Office Assistent BBL op het Albeda Collega, waarbij Mondzorg Briljant haar leerbedrijf is. Elke donderdag is de schooldag, de andere dagen zal Verena u graag te woord staan.

Met haar vriendelijke en spontane houding is receptioniste Verena de ideale persoon om u te ontvangen en op uw gemak te stellen.
Carla:
Receptioniste
Carla komt uit Rhoon en heeft de afgelopen jaren als back office medewerkster, zelfstandig ondernemer en directiesecretaresse gewerkt. Hier heeft ze ruime ervaring opgedaan. Elke donderdag is Carla aanwezig om uw vragen aan de telefoon te beantwoorden of de afspraken bij de receptie voor u te plannen, op de andere dagen zal haar collega Verena u graag te woord staan. Carla is moeder van 4 kinderen en ze vindt het erg leuk om met mensen te werken. Het is voor Carla vind het ook belangrijk dat meer kinderen bij de mondhygiënist komen, voor een schoon én stralend gebit.

"Met haar enthousiaste en vrolijke houding zal receptioniste Carla u graag ontvangen!"
Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Investeren in kwaliteit van de adviezen en behandelingen is erg belangrijk. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen worden er regelmatig lezingen, cursussen, congressen gevolgd. Daarnaast is Melissa actief lid bij een intercollegiale toetsingsgroep. Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Tijdens de registratieperiode van vijf jaar stimuleert het KRM de deskundigheidsbevordering van mondhygiënisten met een hoge, meetbare kwaliteitsnorm op het gebied van bij- en nascholing. Alle bij het KRM ingeschreven mondhygiënisten zijn in het bezit van een rechtsgeldig HBO-diploma waaruit blijkt dat de opleiding tot mondhygiënist met succes is afgerond. De titel mondhygiënist is een wettelijk beschermde titel waar een vierjarige HBO-opleiding aan vooraf gaat. Een geruststellende gedachte: bij een mondhygiënist met het KRM keurmerk, kunt u gerust uw mond open doen.

Steunen lokale bedrijven
Een belangrijk punt voor Melissa (eigenaar Mondzorg Briljant) is het steunen van lokale bedrijven. Al voordat de praktijk was geopend was ze lid van de Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering (HOV), waarmee het bedrijvenpark de Gadering de aanwezige bedrijven ondersteunt. De verbouwing van het pand en inrichten tot praktijk is ook uitgevoerd door lokale bedrijven. Al het drukwerk wordt verzorgd door Plusprint en Richard Hilgers van RCH Accountants verzorgt de boekhouding en administratie.

In september 2014 was Melissa met Mondzorgpraktijk Briljant ook genomineerd voor de Hoogvlietse Business Award. Reactie van de commissie: “Op deze manier is Hoogvliet een hardwerkende zelfstandig ondernemer rijker, Melissa zet zich in voor de gezondheid van de Hoogvlieters en steunt de Hoogvlietse bedrijven!”

Lid van de volgende verenigingen:

- Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten: NVM

- Nederlandse Vereniging voor Parodontogie: NVvP
- Ivoren Kruis
- VVAA voor artsen en paramedici
- Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten

Cursussen en Congressen

Overzicht cursussen en congressen.

- Europerio
- Gezond in de mond
- Innovatief denken en doen
- Signalen huiselijk geweld en kindermishandeling
- Bijzondere mond, bijzondere aandacht
- Lustrum congres NVM
- Philips talk event
- Angst voor tandheelkundige behandelingen
- Voeding en mondgezondheid
- Heb je even?
- Post-HBO opleiding Leergang Parodontologie
- Perio up to date
- Beïnvloed met overtuiging voor optimale zorg
- Angst begeleiding
- Parodontale chirurgie
- Maximaal resultaat uit parodontale behandeling
- Ultrasoon reinigen
- Kunst van ouder worden
- Mondzorg en oncologie
- Voeding en mondgezondheid
- Zorg voor nazorg
- Bijten en slijten
- IT-begeleider
Tevens elk jaar op herhaling reanimatie en AED-training. Algemeen ledenvergaderingen, bijeenkomsten voor zelfstandige mondhygiënisten, ICO-bijeenkomsten, regiobijeenkomsten worden ook bijgewoond.