Melissa Boekhoud-Link:
Mondhygiënist Bachelor of Health en eigenaar Mondzorgpraktijk Briljant.
In 2003 is Melissa gestart aan de opleiding tandartsassistente. Na deze opleiding heeft ze ervoor gekozen om de opleiding Mondzorgkunde te gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht. In 2009 heeft ze dit afgerond met het diploma Mondhygiënist Bachelor of Health, met als minor managementvaardigheden in de gezondheidszorg. In 2016 heeft Melissa naast haar eigen praktijk een twee-jarige een specialisatie opleiding gevolgd en behaald, post-HBO Leergang Parodontologie. De opleiding bestond uit het verwerven van theoretische diepgang en kennis in de parodontologie én uit patiënten zorg o.a. bij Ordentall Rotterdam. Met deze specialisatie kan u bij Mondzorgpraktijk Briljant ook terecht voor de behandeling van ernstige tandvleesontstekingen. Waar nodig hebben wij een goede in samenwerking met de parodontologen in de omgeving.

Al tijdens haar opleiding tot mondhygiënist had Melissa de wens een eigen praktijk te openen. Na een aantal jaar werkervaring is deze wens uitkomen en is Mondzorgpraktijk Briljant in 2013 geopend. In haar eigen praktijk kan ze het vak volledig uitoefenen op de wijze waarvan zij vind dat het vak van mondhygiënist moet worden uitgeoefend. Hierbij doet ze haar best om de patiënt te begrijpen en de juiste zorg te verlenen. Ook kinderen en angstige patiënten kunnen behandeld worden. Melissa benaderd de persoon op een rustige manier en tracht de angst te begrijpen.

In september 2014 was Melissa met Mondzorgpraktijk Briljant ook genomineerd voor de Hoogvlietse Business Award. Reactie van de commissie: “Op deze manier is Hoogvliet een hardwerkende zelfstandig ondernemer rijker, Melissa zet zich in voor de gezondheid van de Hoogvlieters en steunt de Hoogvlietse bedrijven!”

Klik hier om een interview met mij te lezen.

Bestuursfunctie Ivoren Kruis
In de periode van 2016 – 2018 was Melissa bestuurslid en secretaris. Het Ivoren Kruis zet zich in voor de preventie van de Mondzorg met het ontwikkelen van wetenschappelijk onderbouwde adviezen en protocollen. Ook projecten zoals poetslessen worden hier ontwikkeld. Melissa was hier nauw bij betrokken zijn, meer informatie vind u op de website van het Ivoren Kruis.
Nanette Riedijk:
Mondhygiënist Bachelor of Health.
In 2006 heeft Nanette de opleiding tandartsassistente afgerond en is zij begonnen aan de opleiding Mondzorgkunde te Utrecht, medio 2010 heeft zij de opleiding met succes afgerond. In 2009 is Nanette voor haar minor International Health studies 3 maanden in Suriname geweest, dat was een ontzettend interessante en leerzame tijd! Sinds haar afstudeerstage is zij werkzaam bij een mondhygiënistenpraktijk te Schiedam en Vlaardingen. De afgelopen jaren heeft Nanette daarnaast ook gewerkt bij tandartspraktijken om meer ervaring op te doen. Patiënten omschrijven Nanette als een lieve en zorgzame mondhygiënist. Het behandelen van kinderen vind ze ook erg leuk om te doen. Sinds 2019 werkt Nanette 3,5 dag bij Mondzorg Briljant. Melissa en Nanette kennen elkaar al vele jaren, op de opleidingen heeft Nanette altijd één jaartje onder Melissa gestudeerd. In die periode woonden ze ook beide in Poortugaal, waardoor ze elkaar met regelmaat zagen op school of in het dorp.

Nanette: “Ik werk met veel plezier bij Mondzorg Briljant!”
Mayke Groos- Schraders:
Mondhygiënist.
In 2002 heeft Mayke de opleiding mondhygiëne in Groningen afgerond. Hier heeft ze vervolgens 3 jaar bij een tandarts gewerkt. Vervolgens is Mayke naar Engeland en Dubai verhuisd waar ze ook als mondhygiënist heeft kunnen werken. Na deze 5 jaar in het buitenland werkt Mayke de volgende jaren bij verschillende tandartsen, totdat ze in april 2017 bij Mondzorg Briljant begint. Na 1,5 jaar met plezier te hebben gewerkt komt er een nieuw avontuur in het buitenland en verlaat Mayke tijdelijk Mondzorg Briljant. Gelukkig is ze na 1,5 jaar weer terug om haar werkzaamheden bij Mondzorg Briljant voort te zetten. “Heerlijk om weer terug te zijn op mijn oude plekje”, aldus Mayke.

Mayke is een lieve mondhygiënist met veel ervaring. Als moeder van twee kinderen vind ze het ook erg leuk om kinderen goed te leren poetsen en gaatjes te voorkomen.
Diana Borremans:
Receptioniste
In 2018 heeft Diana Borremans de opleiding Holistische Leefstijlcoach afgerond, waarbij haar kracht en passie ligt bij het begeleiden van mensen met diverse hulpvragen. Dienstverlening en klantgerichtheid zit al jaren in haar bloed, omdat ze altijd als reisadviseur, receptioniste en administratief medewerker fulltime heeft gewerkt bij o.a. D-reizen, Mammoet en Mentaal Beter.

Diana heeft besloten om na het behalen van haar diploma de fulltime baan om te zetten naar een parttime baan, zodat ze tijd overhoudt om haar eigen praktijk op te zetten.

In 2019 is zij haar praktijk Jorin CoAching in Barendrecht begonnen.

Met haar spontane, vriendelijke en openhouding is Diana de ideale persoon om jou te ontvangen en op je gemak te stellen bij Mondzorg Briljant.
Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Investeren in kwaliteit van de adviezen en behandelingen is erg belangrijk. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen worden er regelmatig lezingen, cursussen, congressen gevolgd. Daarnaast is Melissa actief lid bij een intercollegiale toetsingsgroep. Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Tijdens de registratieperiode van vijf jaar stimuleert het KRM de deskundigheidsbevordering van mondhygiënisten met een hoge, meetbare kwaliteitsnorm op het gebied van bij- en nascholing. Alle bij het KRM ingeschreven mondhygiënisten zijn in het bezit van een rechtsgeldig HBO-diploma waaruit blijkt dat de opleiding tot mondhygiënist met succes is afgerond. De titel mondhygiënist is een wettelijk beschermde titel waar een vierjarige HBO-opleiding aan vooraf gaat. Een geruststellende gedachte: bij een mondhygiënist met het KRM keurmerk, kunt u gerust uw mond open doen.

Steunen lokale bedrijven
Een belangrijk punt voor Melissa (eigenaar Mondzorg Briljant) is het steunen van lokale bedrijven. Al voordat de praktijk was geopend was ze lid van de Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering (HOV), waarmee het bedrijvenpark de Gadering de aanwezige bedrijven ondersteunt. De verbouwing van het pand en inrichten tot praktijk is ook uitgevoerd door lokale bedrijven. Al het drukwerk wordt verzorgd door Plusprint en Richard Hilgers van RCH Accountants verzorgt de boekhouding en administratie.

In september 2014 was Melissa met Mondzorgpraktijk Briljant ook genomineerd voor de Hoogvlietse Business Award. Reactie van de commissie: Op deze manier is Hoogvliet een hardwerkende zelfstandig ondernemer rijker, Melissa zet zich in voor de gezondheid van de Hoogvlieters en steunt de Hoogvlietse bedrijven!

Lid van de volgende verenigingen:

- Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten: NVM
- Nederlandse Vereniging voor Parodontogie: NVvP
- Ivoren Kruis
- VVAA voor artsen en paramedici
- Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten

Cursussen en Congressen

Overzicht cursussen en congressen.

- Europerio
- Gezond in de mond
- Innovatief denken en doen
- Signalen huiselijk geweld en kindermishandeling
- Bijzondere mond, bijzondere aandacht
- Lustrum congres NVM
- Philips talk event
- Angst voor tandheelkundige behandelingen
- Voeding en mondgezondheid
- Heb je even?
- Post-HBO opleiding Leergang Parodontologie
- Perio up to date
- Beïnvloed met overtuiging voor optimale zorg
- Angst begeleiding
- Parodontale chirurgie
- Maximaal resultaat uit parodontale behandeling
- Ultrasoon reinigen
- Kunst van ouder worden
- Mondzorg en oncologie
- Voeding en mondgezondheid
- Zorg voor nazorg
- Bijten en slijten
- IT-begeleider
Tevens elk jaar op herhaling reanimatie en AED-training. Algemeen ledenvergaderingen, bijeenkomsten voor zelfstandige mondhygiënisten, ICO-bijeenkomsten, regiobijeenkomsten worden ook bijgewoond.